Грујићева: Дуално и у високом образовању Postavite komentar

мар 5, 2021 | ВестиДуално

Помоћница министра за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић истакла је да је иницијатива за увођење дуалног образовања у високо образовање потекла од Владе Србије како би се унапредило образовање младих и најавила да ће ускоро у Чачку на Факултету техничких наука бити реализован први дуални студијски програм инжењерство и дизајн у складу са потребама привреде, који се припрема.

Све што студенти треба да савладају приликом учења кроз рад у компанији постаје део дуалног студијског програма, чиме се штити квалитет образовања. Србија више неће бити земља одложене каријере, где се младима након завршеног формалног образовања траже додатне обуке. На овај начин млади ће имати висок ниво самопоуздања, стечену вештину управљања знањима, а допринеће и успешности и иновативности пословања компанија у овом региону“ рекла је Грујићева.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је том приликом нагласио да домаћи привредници, који су веома успешни у текстилној индустрији,  пружају велику подршку дуалном образовању.

На захтев привреде, Град Чачак је пре четири године ушао у систем дуалног образовања из области текстиле индустрије у Машинско – саобраћајној школи и имали смо одлична искуства “ рекао је Тодоровић.

Увођењем овог студијског програма на Факултету техничких наука у Чачку, биле би задовољене потребе за стручно оспособљеним кадровима, дипломираним инжењерима, не само за модно – текстилне фирме из Чачка, већ и за све са територије Моравичког, Рашког и Шумадијског управног округа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз подршку локалне самоуправе организовало је у Чачку састанак на тему увођења дуалног студијског програма одевно инжењерство и дизајн на Факултет техничких наука, чиме ће Град Чачак бити први град у Србији који ће имати дуално образовање у високошколским установама. Састанку су присуствовали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, представници Факултета техничких наука, Привредне коморе Србије, као и представници компанија.

Preuzeto sa: http://www.mpn.gov.rs/grujiceva-dualno-i-u-viskom-obrazovanju/


Ako želite najnovije informacije o obrazovanju, posetite facebook grupu: Prosvetni radnici Srbije.


Pametna škola – Pametno opremite Vašu školu ili vrtić

Pametna škola je na osnovu dugogodišnjeg iskustva iz velike ponude izdvojila proverene i testirane uredjaje ili usluge za Vašu školu ili vrtić :


Automatsko muzičko školsko zvono je potpuno automatizovani sistem koji zvoni po rasporedu zvonjenja škole. Monitori, koji su postavljeni u hodnicima škole, prikazuju informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru izmedju časova automatsko školsko zvono pusta pažljivo odabranu muziku …Program za računovodstvo u školi:

  • Program koji je u potpunosti prilagodjen potrebama škola i vrtića.
  • Program koji je jednostavan za korišćenje i modularan, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna.Ako imate pitanje u vezi nekog proizvoda ili usluge koje nudimo pošaljite na upit i mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku:

Unesite Vašu e-mail u oba polja kako bi Vam odgovorili (obavezno)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *