Rektorka: Rušenje ugleda Univerziteta nikome nije u interesu Ostavite komentar

DRUŠTVO Autor:Fonet 04. Mar. 202111:00 > 11:10

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kazala je da “onespokojava” činjenica da su se informacije o krivičnoj prijavi Državne revizorske institucije protiv nje zbog nenamenskog trošenja sredstava pojavile u novinama pre nego što je procedura započela.

Trebalo bi očekivati da Univerzitet u Beogradu i njegov rukovodilac budu tretirani na isti način kao i sve druge ustanove i pojedinci kojima se bavi DRI, rekla je ona za nedeljnik Vreme.

Popović je navela da je izveštaj objavljen na sajtu DRI i dostavljen je Univerzitetu, a u skladu sa propisima biće dostavljen odazivni izveštaj na preporuke.

Načelno, ne bi trebalo da bude u bilo čijem interesu da se ruši ugled dve tako značajne institucije, kao što su DRI i Univerzitet, rekla je Popović.

Mediji su krajem februara preneli da je DRI podnela krivičnu prijavu protiv Popović zato što je, kako piše u prijavi, tokom 2019. godine imala rashode u ukupnom iznosu od 2.918.053 dinara iz sredstava budžeta Srbije na osnovu ugovora o radu na određeno vreme bez pravnog osnova.

Ugovori su zaključeni sa osobama koje je angažovala, a da prethodno nije pribavila saglasnost nadležnog organa za njihovo zapošljavanje kod korisnika javnih sredstava, čime je, navodi se, nenamenski potrošila sredstva iz budžeta.

Preuzeto sa: https://nova.rs/vesti/drustvo/rektorka-rusenje-ugleda-univerziteta-nikome-nije-u-interesu/


Ako želite najnovije informacije o obrazovanju, posetite facebook grupu: Prosvetni radnici Srbije.


Pametna škola – Pametno opremite Vašu školu ili vrtić

Pametna škola je na osnovu dugogodišnjeg iskustva iz velike ponude izdvojila proverene i testirane uredjaje ili usluge za Vašu školu ili vrtić :


Automatsko muzičko školsko zvono je potpuno automatizovani sistem koji zvoni po rasporedu zvonjenja škole. Monitori, koji su postavljeni u hodnicima škole, prikazuju informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru izmedju časova automatsko školsko zvono pusta pažljivo odabranu muziku …Program za računovodstvo u školi:

  • Program koji je u potpunosti prilagodjen potrebama škola i vrtića.
  • Program koji je jednostavan za korišćenje i modularan, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna.Ako imate pitanje u vezi nekog proizvoda ili usluge koje nudimo pošaljite na upit i mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku:

Unesite Vašu e-mail u oba polja kako bi Vam odgovorili (obavezno)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *