OTKUPIO VEĆI DEO TIRAŽA: Profesor Aleksandar Kavčić o tužbi protiv njega Ostavite komentar

B. B.

04. 03. 2021. u 09:43

POVODOM teksta “Kavčić nam je ukrao udžbenik”, objavljenog 2. marta u našem listu, reagovao je profesor Aleksandar Kavčić.

POVODOM teksta “Kavčić nam je ukrao udžbenik”, objavljenog 2. marta u našem listu, reagovao je profesor Aleksandar Kavčić. U dopisu se navodi da “Matematika” za sedmi razred, u izdanju Zavoda za udžbenike, ima tiraž od 1.500 primeraka, što se i vidi na knjizi.

– Fondacija “Alek Kavčić” otkupila je najveći deo tiraža pomenutog udžbenika u štampanom izdanju – ističe Kavčić. – Na osnovu toga, profesoru Albijaniću, kao i drugim autorima, biće isplaćene njihove tantijeme, odnosno honorari. Profesor Albijanić ima ugovor sa Zavodom za udžbenike, a ne sa Fondacijom “Alek Kavčić”. Ukoliko Zavod za udžbenike dozvoli, rado ću javnosti pokazati sve sklopljene ugovore.

Profesor Kavčić navodi da je, osim udžbenika “Matematika 7”, fondacija otkupila i najveći deo tiraža i svih ostalih štampanih udžbenika, koji se u PDF izdanju nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com. Dodaje da će svi udžbenici biti besplatno podeljeni đacima u malim seoskim školama.

Preuzeto sa: https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/971159/otkupio-veci-deo-tiraza-profesor-aleksandar-kavcic-tuzbi-protiv-njega


Ako želite najnovije informacije o obrazovanju, posetite facebook grupu: Prosvetni radnici Srbije.


Pametna škola – Pametno opremite Vašu školu ili vrtić

Pametna škola je na osnovu dugogodišnjeg iskustva iz velike ponude izdvojila proverene i testirane uredjaje ili usluge za Vašu školu ili vrtić :


Automatsko muzičko školsko zvono je potpuno automatizovani sistem koji zvoni po rasporedu zvonjenja škole. Monitori, koji su postavljeni u hodnicima škole, prikazuju informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru izmedju časova automatsko školsko zvono pusta pažljivo odabranu muziku …Program za računovodstvo u školi:

  • Program koji je u potpunosti prilagodjen potrebama škola i vrtića.
  • Program koji je jednostavan za korišćenje i modularan, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna.Ako imate pitanje u vezi nekog proizvoda ili usluge koje nudimo pošaljite na upit i mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku:

Unesite Vašu e-mail u oba polja kako bi Vam odgovorili (obavezno)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *