Koliko je zapravo ZARAŽENIH ĐAKA? “Nemamo dobru evidenciju inficirane dece, JE L’ GREŠIM?”, upitao je dr Pelemiš, a evo šta je rekla dr Kisić Ostavite komentar

Blic 26.02.2021. 15:56

– Osam odsto novozaraženih je uzrasta od 10 do 20 godina, što znači da je tu značajan udeo školske dece – rekala je dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na današnoj pres konferenciji ovog vladinog tela.

Govoreći o broju zaraženih, ona je rekla da je više od 60 odsto novozaraženih uzrasta od 20 do 60 godina, dakle, “radno aktivno stanovništvo”.

– Zapazili smo da raste broj dece kod kojih je potvrđen ovaj virus, mada mahom sa blažim kliničkim slikama, ali i tu je bilo odstupanja – rekal je ona.

Na to se nadovezao njen kolega, takođe član Kriznog štaba, dr Mijomir Pelemiš:

– Moram da kažem, da mi namao nemamo dobru evidenciju inficirane dece, je l’ grešim – upitao je na pres konfereniji dr Kisić Tepavčević.

Ona je potvrdila doktorove reči: “Sve ukazuje na to, jer postoji disproporcija…”

Pelemiš je na to još rekao da srećom nemamo puno dece u bolnicama, ali da je sve ovo opasno, jer ta “deca iako nisu teži slučajevi, mogu da prenesu infekciju, a mi nemamo tačnu evidenciju”.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je jutros i odlučio da ovog vikenda svi utostiteljski objekti i tržni centri u Srbiji mogu da rade do 14 časova. Što se prehrambenih prodavnica tiče, one će i dalje moći da rade do 21, kao i do sada. Više o današnjoj sednici Kriznog štaba pročitajte u linkovima ispod.

Podsetimo, epidemiološka situacija u Srbiji se ponovo sve više komplikuje, odnosno broj zaraženih ponovo raste, tako da smo opet došli do oko 3.500 zaraženih za dan. Takođe, raste i broj hospitalozivanih zbog korone, kojih je trenutno oko 3.800.

Preuzeto sa: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/koliko-je-zapravo-zarazenih-djaka-nemamo-dobru-evidenciju-inficirane-dece-je-l-gresim/shbxn95


Ako želite najnovije informacije o obrazovanju, posetite facebook grupu: Prosvetni radnici Srbije.


Pametna škola – Pametno opremite Vašu školu ili vrtić

Pametna škola je na osnovu dugogodišnjeg iskustva iz velike ponude izdvojila proverene i testirane uredjaje ili usluge za Vašu školu ili vrtić :


Automatsko muzičko školsko zvono je potpuno automatizovani sistem koji zvoni po rasporedu zvonjenja škole. Monitori, koji su postavljeni u hodnicima škole, prikazuju informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru izmedju časova automatsko školsko zvono pusta pažljivo odabranu muziku …Program za računovodstvo u školi:

  • Program koji je u potpunosti prilagodjen potrebama škola i vrtića.
  • Program koji je jednostavan za korišćenje i modularan, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna.Ako imate pitanje u vezi nekog proizvoda ili usluge koje nudimo pošaljite na upit i mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku:

Unesite Vašu e-mail u oba polja kako bi Vam odgovorili (obavezno)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *