Gradski Štab preporučio da škole u Vranju pređu na onlajn nastavu zbog povećanog broja zaraženih Ostavite komentar

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti

Da zbog trenutne epidemiološke situacije u gradu 9 osnovnih i srednjih škola pređu na onlajn nastavu u naredne 2 nedelje, preporuka je Štaba za vanredne situacije u Vranju koja je upućena Ministarstvu prosvete na saglasnost.

U lokalnom Štabu za vanredne situacije kažu da je preporuka doneta na osnovu najnovijih izveštaja i stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravlje Vranje o povećanom broju zaraženih učenika i zaposlenih u pojedinim srednjim i osnovnim školama.

Preporuka se odnosi na osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Jovan Jovanović Zmaj”, “Radoje Domanović” i “Branko Radičević”, kao i na Hemijsko-tehnološku školu, Tehničku školu, Medicinsku školu “Dr Izabel Emsli Haton”, Ekonomsko-trgovinsku školu i Gimnaziju “Bora Stanković”.

Učenje na daljinu se preporučuje za učenike viših razreda navedenih osnovnih škola od 5. do 8. razreda i svih razreda srednjih škola. Ova preporuka upućena je Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti – saopštavaju iz Štaba.

Preporuka je da prelazak na onlajn nastavu traje narednih 14 dana.

Donet je i zaključak o pojačanom nadzoru inspekcijskih službi u narednom periodu, a kako kažu, posebno će biti kontrolisan svaki vid organizovanja kojim se krše sve važeće epidemiološke mere.

Preuzeto sa: https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Gradski-Stab-preporucio-da-skole-u-Vranju-predju-na-onlajn-nastavu-zbog-povecanog-broja-zarazenih.sr.html?fbclid=IwAR3R19N_4tw27bPprujLKRmnu7Sd-nwolXLUrF0Yv6N_i1ZqwSchRnTI-GU


Ako želite najnovije informacije o obrazovanju, posetite facebook grupu: Prosvetni radnici Srbije.


Pametna škola – Pametno opremite Vašu školu ili vrtić

Pametna škola je na osnovu dugogodišnjeg iskustva iz velike ponude izdvojila proverene i testirane uredjaje ili usluge za Vašu školu ili vrtić :


Automatsko muzičko školsko zvono je potpuno automatizovani sistem koji zvoni po rasporedu zvonjenja škole. Monitori, koji su postavljeni u hodnicima škole, prikazuju informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru izmedju časova automatsko školsko zvono pusta pažljivo odabranu muziku …Program za računovodstvo u školi:

  • Program koji je u potpunosti prilagodjen potrebama škola i vrtića.
  • Program koji je jednostavan za korišćenje i modularan, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna.Ako imate pitanje u vezi nekog proizvoda ili usluge koje nudimo pošaljite na upit i mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku:

Unesite Vašu e-mail u oba polja kako bi Vam odgovorili (obavezno)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *